In deze afbeelding (FOTO 1) ziet u de verspreiding van collageen. Ons lichaam heeft collageen nodig bij meerdere delen.

Wat is collageen?

Bent u op zoek naar meer informatie over Collageen? Steeds vaker hoort en ziet u over het gebruik van collageen supplementen en u wilt goed geïnformeerd worden.

Laat ons u even meenemen naar de oorsprong en de werking. Zo bent u vanaf nu helemaal mee.

Functie van collageen

In ons lichaam zit  bindweefsel dat uit verschillende soorten vezels bestaat. Met als  belangrijkste: collageen. Dit staat in voor de stevigheid en soepelheid. De verhouding wisselt naargelang de  functie van het weefsel. Je kunt collageen vergelijken met de lijm die onze lichaamscellen bij elkaar houdt. Het geeft onze huid elasticiteit en stevigheid, en zorgt ervoor dat onze gewrichten soepel kunnen bewegen.

Genacol© wordt sneller en beter opgenomen dan andere vormen van collageen en het bevat als enige de 5 belangrijkste types collageen. De extra vitamine C speelt een rol in de normale aanmaak van collageen, om de werking van kraakbeen, botten en huid gezond te houden.

Behoud je jeugd: stimuleer je natuurlijke collageenproductie

Hier stelt zich wel een probleem…. De natuurlijke productie van collageen in ons lichaam neemt echter af vanaf een bepaalde leeftijd. Naarmate we ouder worden, kan dat leiden tot verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid, en kan zorgen voor gewrichtsproblemen.Vandaar de nood aan ondersteuning in de vorm van supplementen. Ook hier is het belang van om goed geïnformeerd te zijn over de producten.

De waarheid achter types collageen

U zal allicht de meest producten kennen vanuit de schoonheids-industrie. Daar zeggen ze dat het helpt voor een strakkere huid, mooier haar en sterkere nagels. Nu gaat het eigenlijk verder dan dat. Collageen speelt duidelijk een rol op meerdere plaatsen in ons lichaam. Ze spreken hier over verschillende types. Er zijn in totaal meer dan 20 verschillende types collageen, maar type I t/m IV zijn verreweg het belangrijkst en meest voorkomend in het menselijk lichaam. Een goed collageen supplement ondersteunt ons lichaam dus eigenlijk overal waar nodig.

Productie: het sleutelverschil in kwaliteit

Steeds vaker ziet u dat collageen aangeboden wordt in poeders, vloeibare vorm of capsules. Het orale gebruik is vrij recent, maar eigenlijk perfect logisch als aanvulling op een gezond eetpatroon.

Laat ons u hier duidelijk maken dat het kwalitatieve verschil hem vooral zit in de productie. Hoe fijner uw collageen suppletie, hoe beter uw lichaam het kan opnemen.

Genacol: vooruitstrevende productietechnologie

Daarom gingen veel wetenschappers op zoek naar een technologie die specifiek de aminozuren kan verfijnen zonder verlies van kwaliteit. Dit proces noemen ze hydrolyseren. Bij de aankoop van een collageen-product zal de maker u zeker willen informeren indien dit proces uitgevoerd werd.
Genacol onderscheidt zich van andere collageen supplementen dankzij de Aminolock sequence technologie.

Deze nog fijnere vorm van collageen -1M Dalton, samen met vitamine C, dragen bij tot de instanthouding van normale collageenvorming. Dit is van belang voor de normale werking van uw skelet. Meerdere klinische studies en nog veel meer tevreden klanten hebben dit reeds bewezen.

Ik begrijp waarom collageen belangrijk is en wens jullie producten te bekijken.

We helpen je graag.

Download de klinische studie

De effecten van collageen zijn wetenschappelijk bewezen op de gezondheid van de gewrichten. 


Meer weten over de invloed op gewrichten, kraakbeen & collageen? Download dan hier de studie!