Over Genacol

Genacol® is een matrix (een complex bestaande uit stukjes of delen) die vervaardigd wordt door een procedure die AminoLock® Sequence (keten van eiwitten) wordt genoemd. Deze procedure is ontwikkeld door DirectLab Inc. De matrix ontstaat uit een complexe procedure die vele soorten collageen bevat, waardoor het een veel completer product wordt dan producten die uitsluitend gebruik maken van collageen type II.

 

Genacol© wordt sneller en beter opgenomen dan andere vormen van collageen en het bevat als enige de 5 belangrijkste types collageen. De extra vitamine C speelt een rol in de normale aanmaak van collageen, om de werking van kraakbeen, botten en huid gezond te houden.

Vijf belangrijkste types collageen

Recent verkocht

Meer informatie

Bij mensen boven de 60 jaar wordt de kwaliteit van het collageen nog belangrijker.

Type I collageen is het ‘cement’ van botweefsel en ondersteunt de mineralen die de botten herstellen. Een tekort aan collageen type I maakt de botten zwakker waardoor zij gemakkelijker breken. De botten van de heupen, polsen en ruggengraat breken het vaakst.

Kraakbeen bestaat voor 70% uit collageen. Kraakbeen komt in vele vormen voor en dempt de impact van bewegingen. Kraakbeen is levend weefsel en kan slijtage vertonen. Te weinig kraakbeen zorgt voor een langzamer en slechter herstel, voelbare wrijving tussen de botten, en een beperking van de gewrichtsmobiliteit.

De gewrichtsbanden houden de botten van een gewricht stevig met elkaar verbonden. Wanneer deze banden niet meer voldoende collageen bevatten, resulteert dat in een stijf gevoel in de gewrichten. Enkels, knieën en polsen zijn hiervoor het meest gevoelig.

Pezen bestaan voor meer dan 95% uit collageen. Daarom wordt het functioneren van deze pezen direct aangetast wanneer het collageen in de pezen afneemt. De pezen verbinden de spieren aan het bot en brengen de spierkracht over. Ook met het ouder worden verliezen we kracht en wordt bewegen moeilijker door het verlies van collageen. Collageen draagt bij aan de structuur en de kracht van de pezen.

Spieren bepalen zo’n 40% van ons lichaamsgewicht. Dit weefsel is rijk aan collageen. Aangezien de productie van collageen afneemt met de jaren, worden de spieren als geheel slapper. Klinische studies hebben aangetoond dat bij mensen die gehydrolyseerd collageen zijn gaan slikken voor een periode van 2 tot 15 jaar, zowel hun bindweefsels als spieren beter zijn gaan functioneren.

De huid bestaat voor zo’n 90% uit collageen. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af waardoor de huid droger en dunner wordt. Omdat de huid minder van het structuureiwit collageen bevat, zal deze gemakkelijker rimpels ontwikkelen en minder in staat zijn om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Het regeneratieproces van het lichaam is het meest optimaal tijdens de alfa-fase van de slaap. Gedurende deze eerste fase is ons systeem op zoek naar beschikbare aminozuren uit collageen evenals andere voedingsstoffen om ze om te zetten naar essentiële elementen van ons lichaam.

Veilig online betalen

Gratis verzending vanaf €50

Elke bestelling geplaatst voor 16u wordt dezelfde werkdag nog verzonden

We helpen je graag.

Download de klinische studie

De effecten van collageen zijn wetenschappelijk bewezen op de gezondheid van de gewrichten. 


Meer weten over de invloed op gewrichten, kraakbeen & collageen? Download dan hier de studie!